Hos Thisted Pejsecenter kan man også mærke tendensen.

 

En brændeovn eller en pejs er hyggelig, flot og giver en ganske særlig varme. Det ved de fleste, men ikke alle kan betjene ild og brænde lige godt. Heldigvis er der andre muligheder, og hos Thisted Pejsecenter er indehaver Allan Hougaard også klar med rådgivning om gaspejse.

– Vi ser en tendens til, at flere vælger en gaspejs, og vi kan også begynde at mærke det hos os. Der er flere fordele, og du opnår den samme økonomiske besparelse ved en gaspejs, som ved en almindelig moderne brændeovn. Samtidig sparer du jo udgiften til en skorstensfejer, for der er ingen skorsten, der skal renses, og du får den optimale pejsehygge og oplevelse af ægte ild, også ved en gaspejs, siger Allan Hougaard.

Også visuelt er en gaspejs helt på højde med en almindelig brændeovn, når det handler om at se ilden bag lågen.

Allan Hougaard etablerede Thisted Pejsecenter i september 2009, og visionen er den samme i dag.

– Jeg ville gerne skabe en butik, der forhandler gode kvalitetsprodukter indenfor pejse og ovne med fokus på de produkter, man ikke kan købe i den lokale tømmerhandel. Vi forhandler designbrændeovne, og den vision opfylder vi derfor også i dag, siger han.

Hvis du skal have en varmekilde til hjemmet, er Allan Hougaard altid klar med rådgivning – og af den kompetente af slagsen. Han har således tidligere været bestyrer for Thy Brændeovnscenter i Thisted.

Hvis du besøger pejsecentret er der mange muligheder for at få et godt indtryk af de forskellige ovne og pejse i centrets store showroom.

– Her er der altid et sted mellem 40 til 50 brændeovne, og flere af dem er tilsluttet skorstene og brænder med rigtig ild, siger Allan Hougaard.